In 2018 jaarlijks 6000 CO2-installaties in Europa

share:
[-] text [+]

Tijdens de 3e editie van de ATMOsphere America gehouden in San Francisco, gaven toonaangevende Noord-Amerikaanse systeemleveranciers hun visie op de nieuwste trends in de markt voor natuurlijke koudemiddelen. De leveranciers waaronder Hillphoenix, Carnot Refrigeration, Heatcraft en Mayekawa richtten zich daarbij vooral op commerciële koeling in Noord-Amerika. Advansor en shecco schetsten het steeds toenemende marktaandeel van CO2 in supermarkten in Europa en andere regio’s. CO2 omvat nu al enkele honderden installaties in de VS en Canada.

Nina Masson, Deputy Managing Director van shecco leidde de State of the Industry-sessie op de laatste ATMOsphere America van 19-20 juni. Masson gaf een overzicht van trends op de natuurlijke koudemiddelmarkt op mondiaal vlak en stelde dat “de markt steeds actiever is geworden,” met Europese leveranciers die hun bedrijf in Noord-Amerika ontwikkelen en Noord-Amerikaanse bedrijven die hun activiteiten in Europa uitbreiden. Masson verwacht ook dat Japanse bedrijven de Europese en Noord-Amerikaanse markten zeer binnenkort zullen betreden. R744.com deed verslag van de bijeenkomst.

Aantal CO2 winkels groeit exponentieel
Masood Ali van Heatcraft zei dat het totale aantal van de CO2-winkels „op dit moment nog maar een druppel in de oceaan is, “omdat het percentage CO2 winkels in Europa goed is voor 4 %, 0,4% in Canada en slechts 0,003% in de VS.” Hij zei wel te verwachten dat ‘het aantal exponentieel zal groeien’. “CO2 is de huidige keuze in Europa en vindt zeker zijn weg in Noord-Amerika.”